Beste Muziekvrienden

Wij droomden ervan om een hoogwaardige langlopende serie neer te zetten in het bruisende hart van Amsterdam, waarbij een gezellig avondje of middagje uit samen gaat met kwaliteit.Dat is ons aardig gelukt, want Vriendenconcerten in de Zuiderkerk gaat inmiddels het 7de seizoen in, en we hebben vele hoogtepunten mogen beleven! 

Ook in deze editie bieden we een bijzonder gevarieerde en innovatieve programmering aan: ‘Gouden ouden’ worden gecombineerd met vele verborgen pareltjes, o.a twee theaterconcerten die echt compleet verschillend zijn, duoconcerten, trio’s, kwartetten en een jeugdorkest. We zijn heel trots op de mix van musici: jong talent, een uitmuntende nieuwe generatie en gevestigde namen -waarbij klarinetgrootheid Michael Collins zelfs overvliegt uit Londen. 

Zonder uitzondering brengen alle kunstenaars steeds weer met enorme passie en vakmanschap de prachtigste werken over het voetlicht. De concerten worden altijd ingeleid door de musici met persoonlijke verhalen. Ook omlijsten we de stukken geregeld met toepasselijke videofragmenten. Deze worden via een beamer op een groot scherm vertoond. Uit de vele reacties hebben we begrepen hoezeer dat op prijs wordt gesteld!

 Het zal u vast niet ontgaan zijn dat in 2019 de BTW is verhoogd. In de loop der jaren zijn ook onze overheadkosten gestegen. Om tóch geen prijsverhoging op de toegangskaartjes door te voeren, zullen onze vaste concertgangers merken dat we geen ‘gratis’ consumptie meer kunnen aanbieden. Met uitzondering van het concert ‘An Evening with the Schubertians’ waar de spelers het publiek een drankje aanbieden om gezamenlijk een toast uit te brengen op de kunsten.

Tot slot merken we nog op dat de afgelopen twee seizoenen pianist Tobias Borsboom bij ons te gast was als programmeur en pianist. Een sprankelende samenwerking met artistiek leider Pamela Smits in zowel muzikaal als organisatorisch opzicht. We vinden het mooi, en helemaal in de stijl van Vriendenconcerten passen dat Pamela dit seizoen Tobias en ook pianist Maarten den Hengst - haar maatje en medeorganisator van het eerste uur- heeft uitgenodigd om dit seizoen te komen spelen.

Kortom, wij hebben er helemaal zin in! U ook?
Wij kijken er naar uit u op de concerten te mogen verwelkomen. We zien u graag!

 Bestuur Stichting Vriendenconcerten

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd