datum n.t.b.
 
Michael Collins - klarinet
Pamela Smits - cello
Tobias Borsboom - piano

UITGESTELD - POSTPONED

Beste Muziekvrienden,

Enkele uren geleden kregen wij het bericht van Michael Collins dat hij vanmiddag uitgegleden is over de natte bladeren. Bij controle in het ziekenhuis bleek hij aan de val een polsfractuur te hebben overgehouden en hij is enkele weken uit de running met z'n arm in een mitella.

Tot onze spijt moeten wij daarom het concert op vrijdag 4 oktober uitstellen tot hij weer hersteld is en een nieuwe datum vinden. We wensen Michael natuurlijk een heel spoedig en vooral volledig herstel, en hopen een nieuwe data te presenteren zodra er meer duidelijkheid is.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Stichting Vriendenconcerten

---------------------------

De Britse klarinettist Michael Collins behoort door zijn grote virtuositeit en sensitief muzikaal vakmanschap al jarenlang tot de wereldtop. Samen met celliste Pamela Smits en pianist Tobias Borsboom gaat het drietal een aantal bijzondere trios uitvoeren.

Met name het trio van de onbekende componist Carl Frühling springt hierbij in het oog. De in Wenen wonende Joodse componist stierf in 1937 in armoede en onder verdachte omstandigheden. Ook het leven van Robert Schumann verliep niet altijd over rozen. Zijn sprookjes is een van z’n laatste creatieve uitbarstingen voordat hij wegens angstvisioenen en depressies in het gesticht werd opgenomen.

Met de door Beethoven zelf gemaakte triobewerking van het septet voor klarinet, hoorn, fagot, viool, altviool, cello en contrabas reizen we af naar de 19de eeuwse Weense salons. Het stuk is vol spirit en energie, gracieus, dansant en virtuoos. Een avond om niet te versmaden!
Collins' Triad

Carl Frühling
Trio voor klarinet, cello en piano opus 40

Robert Schumann
Märchenerzählungen voor klarinet, altviool (cello) en piano opus 132

– pauze –

Ludwig van Beethoven
Trio in Es groot opus 38*

* Bewerking door Beethoven zelf van het septet (klarinet, hoorn, fagot, viool, altviool, cello en contrabas), opus 20
DMC Firewall is a Joomla Security extension!