26 maart
2022
 
Directie/curatoren van het Amsterdam Museum – introducties
Petra van der Heide – harp
Tosca Opdam – viool
Pamela Smits – cello

Een miniatuur is een compositie gelinkt met een kunstwerk. Dit programma waarbij muziek en beeld elkaar aanvult, is in samenwerking met het Amsterdam Museum. Gespeeld door drie begenadigde spelers, waarbij de harp in zijn verschillende rollen tevens in het zonnetje gezet wordt.

De muziek zal worden uitgekozen op basis van de rijke historische en hedendaagse objecten van het Amsterdam Museum. Deze objecten zullen, ondersteund met prachtige verhalen door de curator, of de directeur van het museum, via een beamer getoond worden op een scherm in de Zuiderkerk.

De locatie van het Amsterdam Museum aan de Kalverstraat zal in maart 2022 dicht zijn i.v.m. een grote renovatie. Een deel van de collectie is dan te zien in de Amsterdam Museum vleugel in de Hermitage Amsterdam. Welke kunstobjecten dat zullen zijn, zal pas uitgekozen worden als bekend is wat er in maart in de tentoonstellingen beschikbaar is.

Het programma is dan ook op dit moment nog een verrassing. Aan de hand van de kunst- werken of thema's waar het concert om gaat draaien wordt het programma samengesteld om een brug te slaan naar de muziekkeuze.

Een fascinerende avond waarbij muziek, beeld en verhalen over het verleden, over nu en de toekomst bij elkaar zullen komen.

Miniatures with Amsterdam Museum
Miniatures inspired by music and visual arts.

PROGRAMMA NTB

 


Kaartverkoop voor dit concert
Entreeprijs aan de kassa € 22,50
Voorverkoop € 20,00
Vrienden € 17,50

 Kaarten bestellen

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd