2 oktober
2021
 
Olli Mustonen – piano
Emmanuel Franco – bariton
Pamela Smits – cello

'Een muzikale natuurkracht', zo wordt de Finse pianist Olli Mustonen vaak omschreven. De wereldwijd geprezen artiest heeft een opmerkelijke carrière als pianist/componist en dirigent, en zal in dit programma samen met de Mexicaanse bariton Emmanuel Franco en celliste Pamela Smits in een dubbelrol te horen zijn.

In het sprookjesachtige decor van het Finse hemellicht wonen mythische wezens die in de eeuwenoude volkspoëzie, de Kalevala tot leven komen. Geïnspireerd door dit epische werk, schreef Mustonen zijn Taivaanvalot. “Ik had het gevoel dat met behulp van muziek het mogelijk zou kunnen zijn om sommige van die onvertaalbare, soms zelfs hypnotische en Sjamanistische kwaliteiten van deze poëzie over te brengen op een publiek dat onze vreemde taal niet vloeiend spreekt.”

Ervaar de magische wereld van muziek, waarin een jonge Beethoven in Weense salons als pianovirtuoos met geniale improvisatie vaardigheden zijn tegenstanders in rechtstreekse duels verpletterde, en waarin mythische wezens in de Boheemse bossen wonen. Word gehypnotiseerd door de groen-, paarsblauwe kleuren van het Noorderlicht in de Scandinavische natuur in een imaginaire wereld gecreëerd door drie gepassioneerde musici.

Olli's Celestial Lights

Ludwig van Beethoven
Piano sonate in A groot Op. 2, nr. 2

Bohuslav Martinù
Sonate voor cello en piano nr. 3

– pauze –

Jean Sibelius
Cantique en Devotion, Opus 77 voor cello en piano

Olli Mustonen
Taivaanvalot (Hemellichten. 2019) voor tenor, cello en piano

Kaartverkoop voor dit concert
Entreeprijs aan de kassa € 27,50
Voorverkoop € 25,00
Vrienden € 20,00

 Kaarten bestellen

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!