17 september
2022
 
Dorine Maat – introducties
curator van het Amsterdam Museum
Anneleen Schuitemaker – harp
Eleonore Pameijer – fluit
Tosca Opdam – viool
Pamela Smits – cello

Het project 'Miniatures inspired by music and visual arts' is bedacht door violiste Tosca Opdam en ontwikkeld i.s.m. Stichting Toscata en desbetreffende musea: Van Gogh Museum Amsterdam, Teylers Museum Haarlem, Keramiek Museum Princessehof Leeuwarden en het Mauritshuis in Den Haag. De Miniaturen verbindt kunstwerken aan muzikale thema's. Iedere miniatuur licht een kunstwerk uit; ingeleid door de curator van het museum en Tosca, gevolgd door een concert in wisselende bezetting. De online miniaturenreeks is te vinden op www.miniatures-music-arts.com. Voor dit programma is het concept in een 'live concertvorm' gegoten in samenwerking met Stichting Vriendenconcerten en het Amsterdam Museum.

De muziek zal worden uitgekozen op basis van de rijke historische en hedendaagse kunstcollectie van het Amsterdam Museum. Deze zullen, ondersteund met prachtige verhalen door de curator van het museum, via een beamer getoond worden op een scherm in de Zuiderkerk.

Het precieze programma is op dit moment nog een verrassing, maar een fascinerende avond wordt het zeker: muziek, beeld en verhalen over het verleden, heden en toekomst komen bij elkaar als in één kunstwerk.

Miniatures with Amsterdam Museum
Miniatures inspired by music and visual arts.

PROGRAMMA N.T.B.
 
 
 
Amsterdam Museum
 

 

Kaartverkoop voor dit concert
Entreeprijs aan de kassa € 25
Voorverkoop € 22,50
Geregistreerde Vrienden € 17,50

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd