12 september
2021
 
Mirsa Adami – piano
Tosca Opdam – viool
Dana Zemtsov – altviool
Pamela Smits – cello

"Music can change the world"
- Ludwig van Beethoven

Beethoven kwam er in 2020 met de viering van zijn 250ste geboortejaar met al die gecancelde concerten toch wat bekaaid vanaf. Daarom als seizoensopener een programma rondom de jonge vurige hemelbestormer uit zijn vroege periode. Een baken van levenslust!

De toen 26-jarige geniale pianist Beethoven maakt zijn eerste grote concertreis die hem ook aan het hof van de koning van Pruisen brengt. Daar ontmoet hij de virtuoze cellist Jean-Pierre Duport die tevens de koning de fijne kneepjes van het cellospel bijbracht. Opgedragen aan de koning, componeerde Beethoven deze sonate voor zichzelf en Duport.

In de aristocratische Weense salons was het strijktrio eind 18e eeuw zeer populair. Het sprankelende strijktrio Trio in Es groot, Op. 3 was Beethovens eerste strijkersensemble compositie. In zijn inventieve handen ontstond er een baanbrekend meesterwerk en dit bracht hem als componist meteen internationaal onder de aandacht.

Live kamermuziek van een nog jonge -en nog geen last van doofheid hebbende- Beethoven, opgeluisterd met bijpassende beelden en verhalen door de musici!

Beethoven 2.1

Ludwig van Beethoven
Sonate voor piano en cello,
Opus 5 nr. 2 in g klein

Verhalen en Beelden over Beethoven

Ludwig van Beethoven
Strijktrio Opus 3 in Es groot

Dit concert is zonder pauze..

Kaartverkoop voor dit concert
Entreeprijs aan de kassa € 22,50
Voorverkoop € 20,00
Vrienden € 17,50

  
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd