18 januari
2015
 
Masterclass

Cello en Kamermuziek door
Pamela Smits

De Masterclass is van 10.00 tot 18.00

Celliste Pamela Smits staat bekend om haar bevlogen natuurlijke manier van spelen en muzikale veelzijdigheid. Haar uitgebreide repertoire omvat muziek uit alle stijlperiodes. Naast haar solocarrière is zij een groot liefhebber van kamermuziek, en geeft regelmatig concerten in verschillende samenstellingen in binnen- en buitenland.

Ze geeft sinds haar 16de jaar les en was tot haar afstuderen assistente van JiříPrchal aan het Stedelijk Conservatorium Leeuwarden. In 2008 demonstreerde zij via een high speed internet verbinding het geven van een masterclass in samenwerking met Internet2, InHolland en de New World Symphony in Miami Beach. Ze heeft masterclasses gegeven in Duitsland en de Verenigde Staten, o.a. aan de Akademie für Tonkunst in Darmstadt, de Newark Academy in New York en aan de Duke University (USA) en tijdens de Meisterkurse Schloss Hallenburg 2014 in Schlitz (Duitsland).

Pamela studeerde aan het Stedelijk Conservatorium Leeuwarden bij JiříPrchal, het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Jean Decroos, en aan de Indiana University te Bloomington, VS. bij Janos Starker en volgde masterclasses bij o.a , Lynn Harrell, Steven Isserlis, Paul Tortelier, Miloš Sádlo, Natalia Gutman en György Sebök.
Programma

NRC Restaurant Café
Rokin 65
1012 KK Amsterdam

Artistiek leider Pamela Smits trapt dit jaar af met de eerste masterclass in de serie Vriendenconcerten. Deze zal plaatsvinden in het prachtige NRC-cafe en staat open voor vakstudenten, jong talent en gevorderde amateurs, zowel solisten als ensembles!

Entree voor toehoorders gratis!Mogelijkheid tot luncharrangement in het NRC Café à € 13,50 zowel op de dag van de Masterclass als op de dag van het concert Mix & Match.
 
10.00-11.00
Chiara Keeman, cello
11.05-12.05
Kennemer Cellokwartet:
Jouke Wijmenga, cello
Siri Heidweiller, cello
Gijs Verkooijen, cello
Jo Schreurs, cello
12.10-13.10
Fransien Paananen, cello
13.10-14.10 LUNCH
14.10-15.10 
Siri Heidweiller, cello
15.20-16.20
Viotta Kwartet:
Valentine Blangé, viool
Rachel Jansen, viool
Quirine Kingma, altviool
Marije Deul, cello
16.45-17.45
Asako Kanazawa, cello

                  

Apply here for the Masterclass / Meld je hier aan voor de masterclass

Our website is protected by DMC Firewall!